23 gewonden bij stierenloop in Pamplona

Bij de stierenloop in de straten van de stad Pamplona, in het noorden van Spanje, zijn vandaag 23 mensen gewond geraakt. Enkelen zouden er erg aan toe zijn. Het zou de zwaarste balans zijn tijdens de stierenrennen van dit jaar.

Het incident deed zich voor op het moment dat de lopers arriveerden aan de nauwe ingang van de arena in Pamplona, het aankomstpunt van de koers en een van de gevaarlijkste plekken van het 848 meter lange parcours. Verschillende lopers kwamen ten val en vormden zo een blokkade. De stieren stormden op de massa in.

Minstens 23 mensen liepen verwondingen op. Het zou de zwaarste balans op een dag zijn tijdens de stierenloop dit jaar. Volgens de hulpdiensten zijn twee slachtoffers door de stieren op de horens genomen, de anderen raakten gewond door de paniek die uitbrak in de mensenmassa.

De stierenloop maakt deel uit van de San Fermínfeesten in Pamplona. Het festival werd wereldberoemd nadat de schrijver Ernest Hemingway het had vermeld in zijn roman "The sun also rises" in 1926. Elk jaar komen duizenden mensen erop af, hetzij om zelf mee te lopen, hetzij om het spektakel vanop een (veilige) afstand te bekijken. De San Fermínfeesten eindigen morgen.