300.000 Chinezen op de vlucht voor noodweer

Zo'n 300.000 mensen uit Oost-China zijn geëvacueerd voor ernstig noodweer. Tyfoon Soulik houdt al enige dagen lelijk huis in de regio. Er zouden al 200 doden gevallen zijn door overstromingen, zware regen en landverschuivingen.

De Chinese provincies Zhejiang en Fujian en het eiland Taiwan lijden al enkele dagen onder ernstig noodweer. In de Chinese provincies is de noodtoestand uitgeroepen en in Taiwan staan zo'n 50.000 soldaten klaar om indien nodig hulp te bieden. In Fujian en Zhejiang is al het trein- en luchtverkeer voorlopig stilgelegd.

Het noodweer heeft tot nog toe al minstens 200 mensenlevens gekost in China. In Taiwan is voorlopig slechts één dode gevallen. Een politieman kreeg er een baksteen op zijn hoofd. Op het eiland zijn wel tientallen gewonden gevallen, de meeste lichtgewond, door vallende takken of doordat ze door de wind van hun scooters zijn geblazen.