7 blauwhelmen gedood in Darfoer

In Darfoer zijn 7 blauwhelmen gedood en 17 anderen gewond geraakt bij een hinderlaag. De precieze nationaliteit van de blauwhelmen is nog niet duidelijk. De hinderlaag op de internationale vredesmacht is nog niet opgeëist.
AP2011
(archiefbeeld)

In de Soedanese regio Darfoer zijn zeven VN-blauwhelmen gedood en 17 verwond. Dat heeft Unamid, de gezamenlijke vredesmacht voor de regio van de Verenigde Naties (VN) en de Afrikaanse Unie (AU), meegedeeld.

Unamid opereert al vijf jaar in het gebied. De blauwhelmen werden gedood nabij een Unamid-basis in Manawashi, ten noorden van Nyala, de belangrijkste stad van Darfoer. Volgens het Franse persagentschap AFP gaat het om de dodelijkste aanval ooit op de vredesmacht in de regio.

Darfoer wordt al tien jaar verscheurd door een bloedig conflict. Volgens de VN zijn er sinds 2003 ongeveer 300.000 mensen gedood en zijn meer dan 2,6 miljoen burgers op de vlucht geslagen.