"Brand Dreamliner staat los van batterijenprobleem"

Volgens de eerste vaststellingen heeft de brand in een Boeing 787 Dreamliner van Ethiopian Airlines op de Londense luchthaven wellicht niets te maken met de veelgeplaagde batterijen van het toestel.

Grote opschudding op Heathrow gisterenmiddag toen plots een Boeing 787 Dreamliner van Ethiopian Airlines in brand vloog. Het vuur was vrij snel onder controle en er waren geen passagiers aan boord, maar door het incident wordt onmiddellijk de veiligheid van de veelgeplaagde toestellen opnieuw in vraag gesteld.

Begin dit jaar werd het nieuwe vlaggenschip van Boeing namelijk wereldwijd verplicht aan de grond gehouden nadat de batterijen van dergelijk toestel van de Japanse luchtvaartmaatschappij in brand waren gevlogen. Het euvel werd uiteindelijk pas na enkele maanden verholpen.

Hoewel de precieze oorzaak van het brandje van gisteren nog niet bekend is, staat die volgens de onderzoekers wellicht lost van de batterijen, omdat het vuur op een andere plaats in het vliegtuig begonnen is.

De incidenten met de Dreamliners doen de aandelen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing alvast geen goed. Voorlopig behouden de meeste luchtvaartmaatschappijen - ook Ethiopian Airlines - alvast wel hun vertrouwen in het toestel.