Hooverphonic met 21 man op podium Rock Zottegem

Rock Zottegem viert dit jaar zijn 20e verjaardag en sluit vanavond in stijl af met Hooverphonic en ZZ Top. De affiche oogde vrij eclectisch, met pop, rock, hiphop en metal. Hooverphonic had zelfs een klein symfonisch orkest meegebracht.
All rights reserved to Matthias Engels

"We staan met 21 man op het podium. Het is een beperkte versie van het grote orkest waar we al een hele tijd mee toeren", zei frontman Alex Callier op Studio Brussel. Het publiek reageerde enthousiast op het optreden en zong de hits van de groep goed mee.

Even voor middernacht is headliner ZZ Top begonnen aan zijn optreden. Daarna gaat Felix Da Housecat nog door tot in de vroege uurtjes.

Zowel vandaag als gisteren was het festival uitverkocht, met telkens 25.000 bezoekers. Absynthe Minded (foto) bracht in de vooravond een set met veel hits. Op nieuw werk is het nog even wachten. Frontman Bert Ostyn zei op Studio Brussel dat de groep een pauze gaat inlassen om eens na te denken over welke richting ze verder uit wil.

Net als Absynthe Minded doet ook Black Box Revelation weinig festivals aan deze zomer. Het duo werkt aan een nieuwe plaat. Op Rock Zottegem kreeg het publiek wel een nieuwe lichtshow te zien, maar nog geen nieuwe nummers te horen.

De optredens in de Crazy Main-tent, zoals het hoofdpodium van Rock Zottegem heet, werden aan elkaar gepraat door Marco Roelofs van de Nederlandse groep Heideroosjes.

All rights reserved to Matthias Engels