Jerry Seinfeld is best betaalde Amerikaanse komiek

De best verdienende comedian in de VS van het afgelopen jaar was Jerry Seinfeld. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend. Seinfeld, de man achter de legendarische gelijknamige sitcom, rijfde zo'n 32 miljoen dollar (24,5 miljoen euro) binnen.

Seinfeld voert de lijst van Forbes al aan voor het derde jaar op rij. Zijn inkomsten waren de voorbije jaren nog hoger, in 2009 verdiende hij zelfs zo'n 65 miljoen euro.

Het grootse deel van zijn inkomsten haalt Seinfeld uit zijn optredens als stand-upcomedian. Maar de komiek verdient ook nog altijd goed aan de herhalingen van zijn sitcom "Seinfeld". Die stopte in 1998, maar wordt in veel landen nog steeds uitgezonden.

Sinds "Seinfeld" is de stand-upcomedian maar zelden op televisie te zien geweest. Sinds een tijdje is hij nu wel bezig met een internetreeks, "Comedians in cars getting coffee", waarin hij andere bekende comedians interviewt terwijl ze samen in de auto zitten.

De rest van de top 10 in de Forbes-lijst is in ons land minder bekend. Enkel nummer 4, Jeff Dunham, is een echt bekende naam. Dunham, een buikspreker, voert tijdens zijn acts allerlei poppen op.