Recordopkomst voor "De stoel" van "1000 zonnen"

Op 11 juli zijn een recordaantal deelnemers opgedaagd voor de rubriek "De stoel" van het Eén-programma "1000 zonnen". Wie als eerste in de strandstoel zit met een bepaald voorwerp, wint een reis. In Wenduine werden 206 mensen geteld, het vorige record bedroeg 193 kandidaten.
©VRT
Een groepsfoto van alle opgedaagde Wenduinenaars.

De "1000 zonnen"-stoel stond donderdagavond aan de Spioenkop in Wenduine, de op een na grootste duin van de Belgische kust. Een herkenbare plek blijkbaar, want in totaal haastten dus maar liefst 206 mensen zich naar "De stoel". Daarmee is het vorige record gebroken. Dat dateert van augustus 2012. Toen tekenden 193 mensen present in Westende.

Benny Honlet, een uitgeweken Genkenaar die nu in Wenduine woont, zat als eerste in "'De stoel" met het gevraagde voorwerp: een set petanqueballen. Hij wint zo een reis naar Sharm El Sheikh in, Egypte. Dat was gisteravond te zien tijdens "1000 zonnen".

Voor het tellen van alle aanwezigen kreeg de "1000 zonnen"-reporter hulp van geboren en getogen Wenduinenaar Luc Gurdebeke. Hij telde 206 fans. Het record is daarmee al vroeg in het "1000 zonnen"-seizoen gesneuveld. "De stoel" gaat al lang mee in het programma. Nieuw sinds dit seizoen is wel dat er tijdens de uitzending tips gegeven worden over het voorwerp dat moet worden meegebracht.

Bekijk "De stoel" uit de uitzending van vrijdag 12 juli hieronder: