Vliegtuigcrash San Francisco eist een derde dode

De vliegtuigcrash van een week geleden in San Francisco heeft een derde leven geëist. Een van de gewonden, een Chinees meisje, is in het ziekenhuis overleden. Haar leeftijd is niet bekendgemaakt.
2013 Getty Images
Dokter Margaret Knudson maakt het derde overlijden van de vliegtuigcrash bekend.

Vorige week zaterdag crashte op de luchthaven van San Francisco een Boeing 777 van Asiana Airlines. Het vliegtuig verongelukte doordat het te laag en te langzaam vloog. De Boeing kwam te vroeg neer en verloor daarna de staart en de wielen.

Twee Chinese tienermeisjes overleefden het ongeluk niet, 180 andere mensen raakten gewond. Gisteren overleed een van de gewonden in een ziekenhuis in San Francisco. Het Chinese consulaat maakte bekend dat het kind, een meisje, de Chinese nationaliteit heeft. Haar leeftijd werd niet bekendgemaakt.

Intussen raakte bekend dat een van de dodelijke slachtoffers tijdens de reddingsoperatie "minstens een keer overreden werd door een brandweerwagen". De brandweerdiensten gebruikten een schuim om het vuur aan het vliegtuig te doven. Dat schuim zou de bodem bedekt hebben, waardoor het slachtoffer dat op de grond lag aan het oog onttrokken was. Het onderzoek moet nu uitwijzen of het slachtoffer al overleden was op het moment dat de brandweerwagen over het lichaam reed.

2013 Getty Images