21-jarige Limburger omgekomen op Hongaars dancefestival

Op het dancefestival "Balaton Sound" nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een 21-jarige bezoeker uit het Limburgse Lanaken overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend.
(archiefbeeld)

De doodsoorzaak is nog onbekend. Volgens VTM zou hij mogelijk overleden zijn aan een hartstilstand, maar dat is niet bevestigd. Het onderzoek van de Hongaarse autoriteiten is nog volop bezig. Na afronding kan het lichaam van de jongeman naar België gerepatrieerd worden.

"Balaton Sound" is een van de grootste dancefestivals van Europa. Sinds 2007 wordt het jaarlijks georganiseerd langs de oevers van het Balatonmeer. Het festival wordt georganiseerd door organisatoren van het 7-daagse Sziget-festival op het Obuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dat festival trekt jaarlijks bijna 400.000 bezoekers.