Afgebroken stuk staal veroorzaakte Franse treinramp

Het dodelijke treinongeval van enkele dagen geleden in de buurt van Parijs is veroorzaakt door een afgebroken stuk staal. Dat meldt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Het is nog niet duidelijk hoe het stuk staal precies is losgekomen.
Dit stukje staal is de boosdoener.

Onderzoek van de trein door technici heeft aangetoond dat er geen mechanische problemen waren met de trein of met de motoren van de trein. De oorzaak van het ongeval ligt bij een klein stukje staal dat normaal gesproken de rails moet bijeenhouden. Om een nog onduidelijke reden is dit stuk staal losgekomen en heeft het de ontsporing veroorzaakt.

Intussen zijn de bergingswerken nog steeds aan de gang. Daarvoor wordt onder meer een grote Belgische kraan van 700 ton gebruikt. Volgens de Franse spoorwegen moet de infrastructuur, zoals de rails en de bovenleiding, over een lengte van meer dan 600 meter volledig hersteld worden.

Bij het ongeval afgelopen week zijn 6 mensen omgekomen. Momenteel liggen nog 14 mensen in het ziekenhuis. Twee gewonden bevinden zich nog steeds in kritieke toestand.