Beach House brengt dromerige set op Cactus

In het Minnewaterpark in Brugge heeft dEUS het Cactus Festival afgesloten, maar eerst bracht de Amerikaanse groep Beach House een dromerige set. Het duo uit Baltimore vond het fijn dat ze eindelijk eens in Brugge mochten optreden.
dEUS

Tom Barman en co hebben na succesvolle optredens op Les Ardentes en Rock Zottegem ook een goede beurt gemaakt in het Minnewaterpark in Brugge. dEUS mocht de jongste editie van Cactus Festival afsluiten in perfecte omstandigheden.

Daarvoor gaf het duo Beach House zijn exclusief zomerconcert voor België. Volgens Herwig Verhovert van Radio 1 stonden Victoria Legrand en Alex Scally vrij onbeweeglijk op het podium, maar zochten ze toch veel contact met het publiek in hun bindteksten. "Ze kwamen behoorlijk sympathiek over en de chemie tussen de band en het publiek werkte wel." Desondanks kon het optreden hem niet helemaal overtuigen. De klank was niet volledig afgestemd op het Minnewaterpark. "Het klonk nogal dof".

Beach House brak drie jaar geleden door met het album "Teen dream". Vorig jaar bevestigde het duo met "Bloom". Ze brengen zwoele en melancholische nummers op een bedje van synths, drums en gitaar.

Cactusfestival lokt 23.000 bezoekers

De afgelopen drie dagen bracht het Cactusfestival 23.000 muziekliefhebbers op de been. De organisatoren zijn tevreden. Dankzij het mooie weer waren er 5.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Toen regende het festival volledig uit.

Het Cactusfestival programmeerde dit jaar opvallend veel Belgische groepen, zoals Hooverphonic, SX (foto), Balthazar, Daan, Ozark Henry, Isbells en dEUS.

"Dat komt door een combinatie van twee factoren", zegt organisator Patrick Keersebilck. "Langs de ene kant zijn het groepen die hier passen. Langs de andere kant heeft het ook te maken met de beschikbaarheid van groepen zoals dEUS. Hooverphonic wilden we er heel graag bij omdat het een unieke kans was om ze in de samenstelling met strijkers aan het werk te zien."