Boko Haram wil aantal aanslagen op scholen opvoeren

De Nigeriaanse islamitische terreurgroep Boko Haram wil meer aanslagen op scholen. De leider van de Nigeriaanse islamitische terreurgroep wil leraren die westerse waarden onderwijzen, doden. "We blijven scholen in brand steken, als het geen islamitische scholen zijn."

Volgens Reuters heeft de terreurgroep in vier verschillende aanvallen op scholen zeker 46 leerlingen gedood. "De leerlingen werden uit de school gehaald, op een lijn gezet en uitgekleed", zegt een ooggetuige. "Degene die schaamhaar hadden, zijn gedood (nvdr. de groepering doodt naar eigen zeggen geen kinderen). Daarna hebben ze de lichamen in brand gestoken."

Boko Haram is een terreurgroep die de sharia wil invoeren in het land. De Nigeriaanse overheid spaart kosten noch moeite om de groepering te bestrijden, maar toch slaagt die er nog in om aanslagen op publieke plaatsen te plegen. Sinds 2010 kwamen daarbij naar schatting 1.600 burgers om het leven. Boko Haram betekent "westerse opvoeding is zondig", vandaar hun aanvallen op scholen.