Cartoonfestival in teken van "Liefde is..."

In Knokke-Heist is de 52e editie van het Cartoonfestival geopend. Het jaarlijkse festival brengt een hommage aan Kim Casali, de bedenker van het "Liefde is..."-koppeltje. Het is de eerste keer dat een tentoonstelling gewijd wordt aan het wereldwijde fenomeen.

De "Liefde is..."-figuurtjes tonen meestal een grappig en herkenbaar kantje van de liefde. De tekeningen ontstonden als een soort kattebelletjes tussen de Nieuw-Zeelandse Kim Grove en haar Italiaanse geliefde Roberto Casali. Bezoekers van het Cartoonfestival zien de postkaartjes waarmee alles begon en hoe het "Liefde is..."-koppeltje uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

Het Cartoonfestival Knokke-Heist nodigde vier cartoonisten uit om met dit thema aan de slag te gaan. Deze zogenoemde Cartoongasten zijn Eva Mouton, Sacha Eckes, Pieter De Poortere en Steven Degryse, beter bekend als Lectrr. De eigenzinnige resultaten van hun brainstormsessie zijn te bewonderen bij de ingang van het cartoonpaviljoen.

Gisteren werden tijdens de officiële opening de prijzen van de internationale cartoonwedstrijd uitgereikt. De Serviër Spiro Radulovic won de Gouden Hoed voor zijn cartoon "Periscope". Nikola Hendrickx uit Dendermonde mocht als runner-up de Zilveren Hoed in ontvangst nemen. In totaal stuurden 778 cartoonisten uit 67 landen hun spotprenten in.

Het Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist is vanaf vandaag tot zondag 15 september gratis toegankelijk voor het publiek. Het tentoonstellingspaviljoen met alles samen 400 cartoons bevindt zich aan het strand ter hoogte van het casino van Knokke.