Eric Van Rompuy ondergaat maandag openhartoperatie

Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) ondergaat maandag een openhartoperatie in het UZ Leuven Gasthuisberg. Van Rompuy zal na de ingreep ongeveer twee maanden herstelperiode nodig hebben. De politicus met de langste staat van dienst in het Vlaams Parlement wil opnieuw fit zijn tegen september voor het nieuwe politieke jaar, zo klinkt het.

De 63-jarige politicus maakte het nieuws bekend op zijn website. "Maandag 15 juli word ik opgenomen in de kliniek UZ Leuven Gasthuisberg afdeling cardiologie voor een openhartoperatie. De herstelperiode zal ongeveer twee maanden duren. Ik hoop mijn activiteiten als Vlaams Parlementslid en schepen in Zaventem te kunnen hernemen in de loop van september bij de herneming van het politieke jaar", zegt Van Rompuy ook aan Belga.

In mei werd Van Rompuy nog gelauwerd in het Vlaams Parlement voor zijn lange staat van dienst. Zijn eerste nationale mandaat nam hij op in het Europees Parlement (1981-1984). Van 1985 tot 1995 zat hij in de Kamer. Het ging om een dubbelmandaat waardoor hij sinds 1985 ook lid is van de Vlaamse Raad, van 1991 tot 1995 als CVP-fractievoorzitter.

Van 1995 tot 1999 was hij Vlaams minister van Economie, Kmo, Landbouw en Media. Daarna werd hij opnieuw fractieleider voor de christendemocraten (CD&V), tot 2004. Sindsdien is hij opnieuw Vlaams volksvertegenwoordiger.