Fransman aangehouden voor dodelijk ongeval

De onderzoeksrechter in Ieper heeft een 23-jarige Fransman aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval in Zonnebeke vrijdag. Daarbij kwam de 43-jarige bestuurder van een bestelwagen om het leven.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 7 uur 's morgens. Een bestelwagen van Belgacom werd op de A19 aangereden en vloog over de middenberm. De bestuurder, een 43-jarige Ieperling, overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Een 23-jarige Fransman wordt ervan verdacht het ongeval te hebben veroorzaakt. Zelf beweert de jongeman uit Duinkerke dat hij een verkeerd inhaalmanoeuvre maakte en het ongeval zag gebeuren. Hij waarschuwde de hulpdiensten en vervolgde dan de weg naar zijn werk in Doornik. Over de precieze omstandigheden van het ongeluk zal het rapport van de verkeersdeskundige maandag waarschijnlijk meer duidelijkheid brengen.

Op vraag van het parket werd de verdachte voor de onderzoeksrechter geleid. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval, vluchtmisdrijf en schuldig verzuim. Dinsdag beslist de raadkamer in Ieper over de verdere aanhouding van de jonge Fransman.