J.K. Rowling publiceerde politieroman onder pseudoniem

J.K. Rowling, de auteur van de beroemde "Harry Potter"-saga, heeft onder een pseudoniem een politieroman gepubliceerd. Dat schrijft de Sunday Times. Het boek werd door de critici lovend onthaald.

Het boek "The cuckoo's calling" verscheen in april en vertelt het verhaal van Cormoran Strike, een soldaat die gewond raakte in de oorlog in Afghanistan, privédetective is geworden en een onderzoek voert naar de zelfmoord van een model. Rowling publiceerde het onder het pseudoniem Robert Galbraith.

Het werk werd door de critici onthaald als een "opmerkelijk debuut", schrijft de Sunday Times. De krant ontdekte een en ander door zich af te vragen hoe een voormalig soldaat "een eerste danig volledige roman" kon produceren.

"Ik had gehoopt het geheim iets langer te kunnen bewaren", zegt Rowling zelf. "Robert Galbraith zijn, was een erg bevrijdende ervaring."

"Het was heel leuk om een boek te publiceren zonder alle aandacht en te kijken hoe het onthaald zou worden onder een andere naam."

Volgens de Sunday Times gingen van "The cuckoo's calling" 1.500 exemplaren over de toonbank. Het boek werd gepubliceerd door Sphere.