Les Ardentes kijkt uit naar nieuwe locatie voor 2015

In 2015 moet het festival Les Ardentes het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik verlaten, omdat de stad de site wil renoveren. De organisatoren sluiten een verhuizing naar een andere stad niet uit. "Voor 2015 liggen alle opties open", klinkt het. Het festival viert dan zijn 10e verjaardag.
An Pierlé is een van de Belgische acts die vandaag op Les Ardentes staat.

Les Ardentes lokte de afgelopen vier dagen 60.000 muziekliefhebbers naar Luik. Dat zijn er 5 à 6.000 minder dan vorig jaar. Toch zijn de organisatoren tevreden: "De lagere opkomst was verwacht, gezien de economische crisis." Vooral donderdag was de opkomst lager, terwijl de drie andere dagen gelijke tred konden houden met vorig jaar. Er werden meer dagtickets verkocht dan combitickets. De dagtickets zakten dit jaar 10 euro in prijs van 55 euro naar 45 euro.

Vandaag beleeft het festival zijn laatste dag. Op de affiche staan veel Belgische groepen, zoals An Pierlé, Trixie Whitley, Piano Club, Hooverphonic en Arno.

Gisteren zorgde dEUS voor een van de hoogtepunten op het festival. Het was voor het eerst in acht jaar dat de groep rond Tom Barman zijn opwachting maakte aan de oevers van de Maas. Ook Kaiser Chiefs, The Maccabees en Lou Doillon traden gisteren op.