Nr. 5 - "Glee"-acteur Cory Monteith (31) dood aangetroffen

De Canadese acteur Cory Monteith, bekend als Finn Hudson in de tv-serie "Glee", is dood aangetroffen in een hotelkamer in de Canadese stad Vancouver. Hij was 31. De doodsoorzaak is niet bekend, maar Monteith kampte wel met een drugsprobleem.
2013 Getty Images
Cory Monteith in het gezelschap van Lea "Rachel" Michele.

Het lichaam van Monteith werd gisteren aangetroffen op een kamer op de 21e verdieping in het Fairmont Pacific Rim Hotel in Vancouver. Het personeel van het hotel vond hem nadat hij niet was komen opdagen om uit te checken. Monteith verbleef in het hotel sinds 6 juli.

De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend, maar wellicht heeft het met een overdosis te maken. Monteith had al een stevig drugsprobleem tijdens zijn tienerjaren. Op zijn 19e werd hij voor het eerst behandeld voor zijn verslaving, ook in april van dit jaar werd hij een tijdje opgenomen. Maandag vindt de autopsie plaats. In afwachting wilde de politie van Vancouver alleen kwijt dat Monteith alleen was op het moment dat hij stierf. Of er drugs op zijn hotelkamer gevonden zijn, wilde de politie niet zeggen. "We hebben de familie pas kunnen waarschuwen en nog niet met hen hierover kunnen praten", klonk het.

Footballspeler Finn

Monteith werd geboren in Calgary en groeide op in Victoria. Zijn debuut op televisie maakte hij in een aflevering van "Stargate Atlantis". Zijn eerste filmrol was die van Kahil in "Final Destination 3" in 2006. Zijn eerste grote rol in een tv-serie was in "Kyle XY" waar hij Charlie Tanner speelde.

Sinds 2009 was hij te zien als de footballspeler Finn Hudson in "Glee". De serie gaat over een groep jongeren die op hun middelbare school bij een zanggroep zitten. In het derde seizoen deed Monteiths personage, Finn, eindexamen, waardoor hij van school ging. Hij zou wel nog te zien zijn in het vierde seizoen. In het echte leven had Monteith een relatie met Lea Michele, die de rol van Rachel vertolkte in "Glee".

De makers van "Glee" hebben op Twitter gereageerd dat ze "diepbedroefd zijn door dit tragische nieuws". "Cory was een uitzonderlijk talent en een nog uitzonderlijker mens. Het was een plezier om met hem samen te werken en we zullen hem allemaal ontzettend missen. Onze gedachten en onze gebeden zijn bij zijn familie en zijn geliefden."