183.000 festivalgangers voor 25e editie van Dour

Zowat 183.000 festivalgangers zijn de afgelopen vijf dagen onthaald op het 25e Dour Festival. De laatste dag van het festival -gisteren- werd bijgewoond door meer dan 42.000 muziekliefhebbers, een dagrecord in de geschiedenis van het evenement.

De festiviteiten openden woensdag, met de aankomst van de 22.000 eerste kampeerders. Donderdag en zaterdag woonden 40.000 mensen de concerten bij, terwijl vrijdag 39.000 festivalgangers de verplaatsing naar Henegouwen maakten. Ongeveer 35.000 bezoekers beleven heel de duur van het festival op de camping.

Dour geniet ook meer buitenlandse belangstelling. Een derde van de tickets werden aan buitenlandse bezoekers verkocht, stipten de organisatoren aan.

Meer dan 230 artiesten maakten dit jaar hun opwachting op de acht podia van het festival, dat genoot van stralende zon en een goede sfeer. Door de hitte verrichtte het Rode Kruis meer dan 3.000 tussenkomsten en moesten meerdere bezoekers worden afgevoerd. Vorig jaar telde het Rode Kruis in totaal 2.300 interventies.

De Amerikaanse groep Smashing Pumpkins besloot gisteren rond middernacht het muzikale programma op het hoofdpodium. Groepen en dj's zijn nadien nog actief gebleven op de nevenpodia tot 4 uur. De 26e editie van Dour vindt plaats van 17 tot 20 juli 2014. De camping opent dan op 16 juli.