"Een jaar van te veel ontgoochelingen"

Morrissey heeft het Zuid- Amerikaanse luik van zijn tournee geschrapt. Hij spreekt van een "gebrek aan financiële middelen". "Tickets verkopen is vrij makkelijk, terwijl vervoer regelen voor de band onmogelijk lijkt", reageert de Britse zanger gefrustreerd. De tournee van Morrissey lijkt wel behekst.

Het zit Morrissey niet mee. Eerder moest hij al tourdata schrappen wegens gezondheidsproblemen. Hij noemt het dan ook een "jaar van te veel ontgoochelingen". "Afzeggingen en ziekte hebben de energie uit ons allen gehaald, de enige oplossing lijkt wel de kunst van het nietsdoen."

In maart werden al optredens in de VS geannuleerd. Boosdoeners waren een dubbele longontsteking en maagbloeding bij Morrissey. Daarna werden nog -zonder enige uitleg- optredens in Mexico geschrapt.

Maar de 53-jarige Morrissey zou nog spelen in Peru, Chili, Brazilië en Argentinië. Toen liep het hele team rond de zanger een voedselvergiftiging op. Nu zijn er dus financiële problemen. Een van de concertpromotoren stelt wel dat de concerten voor 80% zijn uitverkocht. Er wordt gesuggereerd dat de opbrengst van de ticketverkoop niet voldoende zou zijn om de reiskosten, wegens ziekte van de band, te betalen.