Blues Peer goed voor 20.000 festivalgangers

De 29e editie van het muziekfestival Blues Peer heeft dit weekend 20.000 muziekliefhebbers op de been gebracht. Het bluespubliek kreeg vrijdag en zaterdag al geslaagde optredens van onder meer The Robert Cray Band en Hugh Laurie, beter bekend als televisiedokter Dr. House.
Lies Borgers

Het warme weer vormde geen struikelblok voor de iets oudere festivalgangers. "We hebben zelf voor verstuivers gezorgd aan de ingang van het festivalterrein, de toiletzone en de kids corner", aldus Jan Meurs van de festivalorganisatie.

"Alles verliep prima. Er zijn volgens de hulpdiensten geen zware incidenten gebeurd. Het bluespubliek is niet veeleisend. Van de festivalgangers krijgen we zeer positieve reacties op de nieuwe locatie aan de Deusterstraat, waar sinds dit jaar het festival plaatsvindt. We zien alleen maar tevreden gezichten op het festivalterrein", zegt Meurs.

"Zaterdag was Hugh Laurie een van de hoogtepunten, net als de Heritage Blues Orchestra, die een mooie set speelde. The Robert Cray Band is uiteraard kwaliteit. Zondagavond stond Gov't Mule en natuurlijk Status Quo op het programma, waarvoor veel volk kwam. We gaan de handen uit de mouwen steken om er voor volgend jaar een topeditie van te maken, want dan bestaan we 30 jaar", besluit hij.

Lies Borgers