Gent Jazz beleefde een "uitzonderlijk goede editie"

Gent Jazz heeft op zeven dagen tijd zo'n 34.000 bezoekers gelokt. Organisator Bertrand Flamang spreekt van een "uitzonderlijk goede editie". Hij dankt de weergoden. De komst van een tweede podium, de Garden Stage, was volgens hem een muzikale verrijking. Volgend jaar is de Garden Stage er opnieuw.
©Tamara Rafkin 2013

Het Gent Jazz Festival, dat zaterdagavond afsloot met een optreden van Elvis Costello, heeft op zeven dagen 34.000 bezoekers naar het terrein aan de Bijloke gebracht. Organisator Bertrand Flamang heeft het over een "uitzonderlijk goede editie" en "een herademing na de regen van de vorige jaren".

De festivaldag zaterdag met optredens van de Gentse Trixie Whitley en Elvis Costello & The Imposters (foto) was uitverkocht, zegt Flamang. "Het was een uitzonderlijk goed concert van Costello, maar misschien niet zo legendarisch als het optreden met Allen Toussaint (in 2006 op Gent Jazz). Persoonlijk was John Zorn op 14 juli het hoogtepunt. Ik heb nog nooit zo'n muzikale dag kunnen beleven."

De avonden met Diana Krall (13 juli), Brian Ferry (15 juli) en Jamie Cullum (19 juli) waren bijna uitverkocht. "Het was de eerste editie in twaalf jaar tijd waarin geen druppel water viel", zegt Flamang. "De introductie van de Garden Stage als tweede podium laat het festival bovendien toe om meer speelkansen te geven aan talentrijke groepen voor wie in het verleden te weinig plaats was. Een absolute muzikale verrijking voor het festival. De Garden Stage wordt de volgende editie sowieso herhaald."