Ohio in de ban van een seriemoordenaar

In Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, heeft de politie een verdachte opgepakt in de zaak van een vermoedelijke seriemoordenaar. Eerder waren de lijken van drie vrouwen teruggevonden in vuilniszakken.
AP2013

De politie van East Cleveland had de lugubere vondst gedaan na klachten van buurtbewoners over een doordringende stank. De lichamen werden ontdekt in een garage, een achtertuin en de kelder van een leegstaand huis. De vindplaatsen liggen amper 200 meter uit elkaar in een arme buurt. De moorden zouden allen in de voorbije tien dagen zijn gebeurd.

Ralph Spotts, de baas van de East Cleveland Police, zei dat er een verdachte in de cel zit. Het gaat om een 35-jarige man, die vandaag officieel in beschuldiging zou worden gesteld.

Volgens burgemeester Gary Norton zou de verdachte hebben gezegd dat hij beïnvloed was door de beruchte seriemoordenaar Anthony Sowell. Die werd in 2011 schuldig bevonden aan de dood van 11 vrouwen en ter dood veroordeeld. Ook hij verbleef in Cleveland. Na zijn arrestatie vond de politie de lichamen van 11 vrouwen in zijn huis, in vuilniszakken of omwikkeld met plastic.

De huidige verdachte werd eerder al veroordeeld in een zedenzaak, en kwam ook al in aanraking met drugs. Het is intussen alle hens aan dek bij de politie van East Cleveland. Zondag werden nog eens 40 verlaten huizen doorzocht.