Ontwikkelaarssite van Apple werd gehackt

Vorige week heeft iemand de ontwikkelaarssite van Apple gehackt. Volgens de Amerikaanse technologiereus kon(den) de dader(s) geen gevoelige persoonsgegevens bekomen, maar mogelijk zijn wel adresgegevens en mailadressen gelekt.

Op de ontwikkelaarssite krijgen mensen de kans een applicatie te ontwikkelen. Ze krijgen daarvoor een bepaalde periode toegang. Na de aanval haalde Apple de site offline.

Apple besloot iedereen via de site te informeren over wat er was gebeurd. "We willen transparant zijn en u daarom van het voorval op de hoogte brengen. We hebben de site onmiddellijk afgesloten en werken de klok rond aan een betere beveiliging."

Over de identiteit van de hacker(s) is niets bekend. De ontwikkelaarssite zou weldra weer online zijn. Wie aan een applicatie werkte, zal nu ook langer toegang krijgen.