Paus landt in Brazilië op 1e buitenlandse reis

Paus Franciscus is geland in Rio de Janeiro op zijn eerste buitenlandse reis. Vanmorgen was hij vertrokken uit Rome met een speciale vlucht van Alitalia. In Rio zal Franciscus de wereldjongerendagen bijwonen. Ook nu hield Franciscus vast aan zijn gelofte van soberheid. Hij stond erop om zelf zijn handbagage te dragen.

Franciscus reisde vanmorgen met de helikopter vanuit het Vaticaan naar de luchthaven van Leonardo da Vinci. Hij werd er opgewacht door de Italiaanse premier Enrico Letta en enkele andere notabelen die hem kwamen uitwuiven. Opvallend was dat de paus zelfs tijdens het handjesschudden zijn zwarte aktentas die als handbagage diende, bleef vasthouden. Daarna draaide hij zich om en liep zonder omkijken de vliegtuigtrap op.

Aan boord van de Airbus A330 zaten 105 passagiers, onder wie ook tientallen journalisten.

De eerste buitenlandse reis van Franciscus zal 10 dagen duren. Brazilië is wereldwijd het land met het grootste aantal katholieken. Paus Franciscus is zelf afkomstig van Argentinië, een buurland van Brazilië.

De pauselijke Airbus is vanavond geland op de internationale luchthaven Antonio Carlos Jobim. Duizenden jongeren stonden hem daar op te wachten, maar het was president Dilma Rousseff die hem begroette. De paus maakte na zijn aankomst een rondrit in het centrum van Rio de Janeiro.