Tekstschrijver van "Tearoom tango" is dood

De Nederlandse schrijver en oud-journalist Michel van der Plas (85) is thuis gestorven. Van der Plas werd bekend als tekstschrijver voor cabaretiers als Wim Sonneveld, Frans Halsema en Wim Kan. Van zijn hand zijn de bekende nummers "Frater Venantius" en "Tearoom tango" van Sonneveld.
Godfried Bomans en Michel van der Plas in gesprek.

Van der Plas begon in 1947 als vertaler. Twee jaar later ging hij de journalistiek in. In 1949 werd hij aangenomen bij Elseviers Weekblad en in die periode begon hij teksten te schrijven voor cabaretiers.

Daarnaast schreef hij biografieën, onder meer over Guido Gezelle, Joseph Alberdingk Thijm en Anton van Duinkerken. Van der Plas wordt vaak gelinkt aan schrijver Godfried Bomans. De twee waren goede vrienden en na het overlijden van Bomans schreef Van der Plas een biografie over hem.

Verder maakte Van der Plas talloze dichtbundels waaronder "Going my way". Zijn verzamelde gedichten werden uitgegeven in 1974. In 1979 ontving hij voor zijn gehele toenmalige oeuvre de Tollensprijs en in 1998 kreeg hij een eredoctoraat aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen.