Veel belangstelling voor Ronde van Frankrijk

De Ronde van Frankrijk heeft de voorbije drie weken heel wat belangstellenden naar de verschillende VRT-kanalen gelokt. Zowel op radio, tv als online scoorde de verslaggeving over de belangrijkste wielerwedstrijd op de kalender bijzonder goed.

Het televisieprogramma "Vive le vélo" heeft de voorbije drie weken dagelijks gemiddeld 784.184 kijkers gelokt op Eén. Daarmee heeft de Tour-talkshow met Karl Vannieuwkerke en Lieven Van Gils het best bekeken jaar achter de rug.

De belangstelling voor de Tour de France 2013 was bijzonder goed. Ook de live-uitzendingen van de ritten op Eén lokten heel wat kijkers. In totaal hebben net geen 3,4 miljoen Vlamingen minstens een kwartier naar de wielerwedstrijd gekeken op Eén. De avondetappe in Parijs werd zondagavond gevolgd door meer dan 850.000 kijkers.

"Sporza Tour" op Radio 1 bereikte bijna twee miljoen luisteraars en de website sporza.be had de afgelopen drie weken dagelijks ruim 250.000 bezoekers, met een piek van 321.000 bezoekers op 18 juli, toen een zware en cruciale bergrit op het programma stond.