"Glee"-aflevering in teken van Cory Monteith

De makers van de tv-serie "Glee" zullen als eerbetoon aan de overleden acteur Cory Monteith een aflevering aan hem opdragen. Monteith zal ook niet vervangen worden in de reeks. "Het juiste zou zijn dat we het personage laten gaan", zegt maker Ryan Murphy.
Invision2013
Cory Monteith met zijn vriendin Lea Michele.

Monteith stierf vorige week aan een dodelijke cocktail van heroïne en alcohol. Zijn lichaam werd gevonden in een hotelkamer in Vancouver. De acteur was al langer verslaafd aan drugs.

De aflevering gewijd aan de acteur zou de derde aflevering worden van het nieuwe, vijfde seizoen. Dat seizoen loopt vanaf 26 september in de VS. Hoe Monteith uit de serie zal geschreven worden, is nog onduidelijk.

Murphy zegt ook dat de cast en crew lang getwijfeld heeft over het nieuwe seizoen. "Wanneer je met zoiets droevig geconfronteerd wordt, wat doe je dan? Annuleren we de serie? Beginnen we met opnemen in januari? Wat doe je dan?" Uiteindelijk werd besloten om gewoon voort te werken. Die beslissing werd genomen door Lea Michele, de vriendin van Monteith die ook acteert in Glee.