"Halve" magiër jaagt iedereen stuipen op het lijf

Goochelaar en buikspreker Andy Gross heeft op YouTube een dikke hit te pakken. In een filmpje is te zien hoe hij schijnbaar rondloopt zonder benen. Die benen houdt Gross immers doodgemoedereerd vast in zijn beide handen, meer is er niet nodig om voorbijgangers de schrik van hun leven te bezorgen.

Wat Andy Gross op de beelden laat zien is opmerkelijk. Met een heel sterke optische illusie wekt hij de indruk dat zijn benen onzichtbaar zijn. Naar het trucje is het gissen, want hij weigert zijn geheim prijs te geven. Dat de illusie bijzonder overtuigend is, bewijzen de reacties van zijn "slachtoffers". Sommigen gillen zich schor, terwijl anderen resoluut voor een snelle looppas kiezen.

Het filmpje staat intussen drie weken online en werd bijna twee miljoen keer bekeken. Er is geen gebrek aan theorieën, maar de hoofdrolspeler blijft zich in stilzwijgen hullen. Bekijk onderaan de beelden en misschien kent u wel de oplossing van dit mysterie?

lees ook