"Los flamencos" opent Filmfestival van Oostende

De Vlaamse komedie "Los flamencos" en de Nederlands-Vlaamse coproductie "Borgman" zijn de openingsfilms van de zevende editie van het Filmfestival van Oostende. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 14 september.
NyklyN

"Los flamencos" en "Borgman" zijn de openingsfilms van het Filmfestival van Oostende. "Los flamencos" schiet het festival op gang. "Borgman" is de eerste film van de internationale competitie LOOK!.

Peter Van den Eede, Herwig Ilegems en Mark Verstraete vertolken de hoofdrollen in "Los flamencos" van de Brusselse cineast Daniël Lambo. Ze spelen drie broers die een bankoverval plannen om naar Mexico te kunnen reizen.

"Borgman" is een film van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam. De Belgische acteurs Jeroen Perceval en Gene Bervoets spelen er in mee. De film nam eerder al deel aan het Filmfestival van Cannes.

Tijdens het Filmfestival van Oostende worden dit jaar voor de vierde keer de Ensors uitgereikt.