"We kunnen niet gelukkiger zijn"

In een eerste reactie op de geboorte van zijn zoon, laat de Britse prins William weten dat hij en zijn vrouw "niet gelukkiger kunnen zijn". Ook de rest van de Britse koninklijke familie reageert uitbundig.
AP2013

De naam van de boreling maken ze voorlopig nog niet bekend, maar hun vreugde om hun eerste kind schreeuwen prins William en zijn echtgenote prinses Catherine wel al van de daken. "We kunnen niet gelukkiger zijn", laat de zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana weten.

William zat tijdens de bevalling de hele tijd aan de zijde van zijn vrouw. De kersverse vader neemt nu 2 weken vaderschapsverlof. Daarna gaat hij terug aan de slag als piloot bij de Britse luchtmacht.

"Dolblij met mijn eerste kleinkind"

Met de geboorte is kroonprins Charles voor de eerste maal grootvader geworden. "Zowel mijn echtgenote als ikzelf zijn dolblij met mijn eerste kleinkind", zegt hij. "Voor William en Kate is het een ongelooflijk speciaal moment."

"De voorbije maanden hebben talloze mensen me verteld dat grootouder worden een unieke belevenis is. Nu ben ik ontzettend trots en gelukkig het eindelijk te zijn. We kijken ernaar uit de baby snel te zien."

"De koningin en prins Philip zijn opgetogen"

Ook overgrootmoeder koningin Elizabeth II stuurt haar felicitaties in de richting van haar kleinzoon William. "De koningin en prins Philip zijn opgetogen met het nieuws van de geboorte van de baby van de hertog en hertogin van Cambridge", klinkt het in een officiële mededeling van Buckingham Palace.