Aanhouding van moeder die dochter vermoordde, verlengd

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding verlengd van de 62-jarige moeder die vorige week in Bornem haar 28-jarige dochter heeft vermoord. De moeder was niet aanwezig op de zitting, zij kreeg vorige week een beroerte in de cel.

De vrouw zou haar dochter, die lijdt aan het syndroom van Down, vermoord hebben omdat ze de zorg niet langer aankon. De vrouw werd aangehouden en bekende de feiten, maar kreeg enkele dagen later een beroerte in de gevangenis. 

Vanmorgen verlengde de raadkamer haar aanhouding, maar haar advocaat Ergün Top gaat in hoger beroep tegen die beslissing. "Naar mijn bescheiden mening gaat er geen enkel gevaar uit van die dame, gelet op haar medische en fysieke toestand", argumenteert hij.

"Ze ligt nog op intensieve zorg en pas de volgende dagen zal duidelijkheid komen over haar toestand. Ik zal dan ook hoger beroep aantekenen om de vrijheid van mijn cliënte te vragen."