Baron Cohen speelt niet langer Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen trekt zich terug uit de film over zanger Freddie Mercury. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. De Britse acteur en komiek is het niet met de producers eens over de toon van de film. Er zijn "creatieve geschilpunten".
2007 AP

De film toont de gloriedagen van de Queen-frontman met als hoogtepunt het concert van de band op het benefietconcert Live Aid in het Wembley Stadium (1985).

Het script van de film, die nog geen titel heeft, is van de hand van Peter Morgan. Morgan schreef eerder al voor "The Queen" en "The last king of Scotland". Brian May en Roger Taylor van Queen staan in voor de muziek in de biopic. Er is nog geen naam voor de opvolger van Baron Cohen als Freddie Mercury.

Baron Cohen zelf zit voorlopig nog niet zonder werk. Hij werkt samen met Paramount aan een film over een geheim agent die op de vlucht slaat voor zijn broer die hooligan is. Baron Cohens productiehuis werkt ook aan een film over een miljardair die 46 miljoen euro over heeft voor de man die zijn lesbische dochter kan trouwen.

De laatste prent van Baron Cohen was "The dictator" (foto). De film over de leider van de fictieve Noord-Afrikaanse oliestaat Wadiya bracht wereldwijd 134 miljoen euro op.

AP2012