BBC-journalist brengt tegen zijn zin verslag uit

De Britten zijn in feeststemming en daar heeft de geboorte van de "royal baby" alles mee te maken. Het zoontje van William en Kate bracht gisteren duizenden mensen op de been in en om Buckingham Palace, maar dat lang niet iedereen zich overgeeft aan de babygekte, bewijst Simon McCoy, een journalist van de BBC.

In de uren voor de geboorte werd er in elk journaal van de BBC aandacht besteed aan de nakende geboorte van de derde troonopvolger in lijn. De aandacht werd versterkt nadat het Britse hof had bevestigd dat de bevalling was ingeleid. Alle Britse media schakelden een versnelling hoger, met voortdurend rechtstreekse interventies van journalisten ter plaatse. Een van hen was McCoy en de opeenvolging van verslagen zonder echt iets nieuws te melden, begonnen de man duidelijk te vervelen.

Een kleine bloemlezing:

  • "Meer nieuws in de volgende journaals, ook al zal dat geen echt nieuws zijn want dat kan alleen maar van Buckingham Palace komen. Al zal dat ons niet tegenhouden om door te gaan met onze verslaggeving."
  • "Zolang de geboorte niet is bekendgemaakt, blijven wij verder speculeren over de bevalling, ook al beschikken we niet over de feiten."
  • "God help ons indien dit een lange bevalling wordt."

lees ook