Commandopost voor veiligheid op Pukkelpop

De organisatoren van Pukkelpop hebben aangekondigd dat er tijdens het festival een centrale commandopost ingericht wordt van waaruit ongeveer 1.000 veiligheidsmensen worden aangestuurd. Dat is beslist in samenspraak met de politiezone HAZODI (Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek).

"Na de vreselijke storm van 2011 werden de veiligheidsdiensten vorig jaar al uitgebreid. Nu is er na overleg met de politiezone HAZODI beslist om voor de volgende editie de inspanningen verder op te drijven", klinkt het. Twee jaar geleden vielen er vijf doden op het festival in Kiewit bij Hasselt na een zware storm.

De commandopost zal permanent worden bemand door de brandweer, politie, extern aangestelde securitymensen, de interne veiligheid van Pukkelpop en het Vlaamse Kruis. Organisator Chokri Mahassine, burgemeester Hilde Claes en de hulpdiensten vinden dat dit systeem de meeste garanties biedt om accuraat en efficiënt te reageren.

In totaal zullen er ongeveer 1.000 mensen actief betrokken zijn bij de veiligheid, ordehandhaving en hulpverlening. Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 augustus. Op de affiche staan onder anderen Eminem, Nine Inch Nails, The Prodigy, Neil Young, Franz Ferdinand en The XX.