Dode bij brand in meubelmakerij in Glabbeek

Bij een zware brand in een meubelmakerij in Glabbeek in Vlaams-Brabant is een dode gevallen. Wellicht gaat het om de zaakvoerder. 5 brandweerkorpsen kwamen er plaatse om het vuur te bestrijden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De brand brak uit even over 20 uur gisterenavond in een meubelmakerij in de Craenenbroekstraat. Naast de brandweer van Tienen rukte ook die van Diest, Sint-Truiden en Hasselt aan om het vuur te bestrijden.

Bij de brand is 1 dode gevallen. Waarschijnlijk gaat het om de zaakvoerder.

De oorzaak is nog onduidelijk. "We hebben momenteel enkel de getuigenissen van buurtbewoners om ons op te baseren", zegt eerste schepen Peter Reekmans (LDD). "Zij hoorden 3 opeenvolgende ontploffingen. Het dak werd van het gebouw geblazen en meteen brak vuur uit. Er lagen veel brandbare materialen in het gebouw opgeslagen. Daarnaast verbouwde de eigenaar er 4X4-wagens als hobby."