Eddy Wally is "ereburger van de Gentse Feesten"

De charmezanger Eddy Wally is op het Sint-Baafsplein in Gent bedankt voor acht jaar optreden op de Gentse Feesten. Hij kreeg de titel "ereburger van de Gentse Feesten" uit handen van burgemeester Daniël Termont en Feestenburgemeester Christophe Peeters.

Acht jaar op rij liet The Voice of Europe het Sint-Baafsplein vollopen voor zijn meezingers en klassiekers, de eerste keer in 2003 en de laatste keer in 2010. "De dinsdag van de Gentse Feesten was werkelijk 'de dag van Eddy'", aldus Ivan Saerens, de organisator van de concerten op het Sint-Baafsplein.

Om die legendarische Eddy Wally-avonden te eren, kreeg Eddy Wally de titel "ereburger van de Gentse Feesten". De 81-jarige zanger begroette zijn fans met de woorden: "Is everybody happy?". Daarna kreeg hij de titel uit handen van burgemeester Daniël Termont, feestenburgemeester Christophe Peeters en het bestuur van vzw Onder de Draak.

Marina, de dochter van Eddy Wally, was ook aanwezig en er werd een medley gezongen met de nummers "Als marktkramer ben ik geboren", "Cherie" en "Ik spring uit een vliegmachien".

Zijn laatste optreden op de Gentse Feesten moest Eddy Wally in 2010 vroegtijdig afbreken door uitdrogingsverschijnselen. In maart 2011 kreeg hij een hersenbloeding en hield er een gedeeltelijke verlamming aan over. Eddy Wally nam in december vorig jaar muzikaal afscheid van zijn fans op de Nacht van de Schlagers. Hij verblijft nu in een rusthuis in Zelzate.