Fileleed op E314 door uitlopen werkzaamheden

Het verkeer op de E314 ondervindt zware hinder ter hoogte van de wegwerkzaamheden in Winksele. Die werken worden 's nachts uitgevoerd, maar door een ongeval afgelopen nacht liepen ze vanmorgen uit. Dat leidde vanmorgen tot lange wachttijden.

Bestuurders die uit Limburg kwamen en naar Leuven of Brussel reden, moesten in de ochtendspits bijna een uur lang aanschuiven omdat er door de uitgelopen werkzaamheden maar één rijstrook beschikbaar was. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde dan ook aan om vanuit Hasselt een alternatieve route te nemen, via Antwerpen.

Een aantal bestuurders die in Aarschot de E314 opreden en de file opmerkten, maakten ook rechtsomkeer, op de oprit. De federale politie waarschuwde, via een tweet van het Vlaams Verkeerscentrum, dat dergelijke manoeuvres verboden zijn en er hoge boetes op staan.

Dat had tot gevolg dat er plaatselijk slechts één rijstrook beschikbaar was in beide richtingen, wat voor lange files zorgde, voornamelijk in de richting van Leuven en Brussel. Kort voor 10 uur liepen de wachttijden wel al flink terug, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.