Jan Decleir en Viviane De Muynck in Duitse film

De Duitse regisseur Wolfgang Becker werkt in de Belgische kuststad De Haan aan zijn film "Me & Kaminski". Jan Decleir en Viviane De Muynck spelen mee in de nieuwe film van de maker van "Good bye Lenin".

"Me & Kaminski" is gebaseerd op een roman van de Oostenrijks-Duitse auteur Daniel Kehlmann uit 2003 en vertelt het verhaal van een talentloze journalist die een biografie van Kaminski wil schrijven. Hij overhaalt de oude kunstenaar om samen met hem op zoek te gaan naar diens oude vlam Therese.

Jan Decleir vertolkt de echtgenoot van Therese. Geraldine Chaplin, de dochter van Charlie Chaplin, speelt de rol van Therese.

De hoofdrol in "Me & Kaminski" wordt vertolkt door Daniel Brühl, die eerder ook de hoofdrol speelde in "Good bye Lenin". In het najaar wordt er nog gefilmd in Frankrijk en Duitsland.