Jongen komt om bij ongeluk tijdens jeugdkamp op boerderij

In Peer is gisteravond een 9-jarige jongen gestorven tijdens een jeugdkamp in een vakantieboerderij. Hij kwam al fietsend onder de wielen van een tractor terecht en stierf ter plaatse. Het kamp is stopgezet.

Na het ongeluk werd er psychosociale begeleiding vanuit de stad voorzien. "De andere kinderen werden verzameld en naar een andere locatie gebracht", zegt burgemeester Steven Matheï (CD&V). "Eerst zijn de ouders van het slachtoffer ingelicht en dan de andere ouders. Die zijn hun kinderen dan komen afhalen. Het kamp is stopgezet en later deze week wordt een moment afgesproken om de bagage af te halen en er zal dan ook psychosociale opvang zijn, georganiseerd vanuit het OCMW en het Rode Kruis."

Ook voor de monitoren, de boerderijuitbater en zijn vrouw werd in opvang voorzien. Voor de vakantieboerderij, die al jaren kampen voor kinderen tussen 8 en 13 jaar organiseert, is deze gebeurtenis een zware klap. Kinderen uit verschillende delen van Vlaanderen hadden zich ingeschreven voor dit boerderijkamp. Ze kwamen onder meer uit Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Het was al het tweede jaar dat de jongen op boerderijkamp was.