Onweer houdt lelijk huis in Limburg

Op tal van plaatsen in Limburg is het vanavond tot hevige onweders gekomen. Er is wat schade en een aantal kelders zijn onder water gelopen.

De onweders trokken omstreeks acht uur over de provincie. In Genk staat een deel van de ring blank en is die afgesloten. Op de E314-autosnelweg was de linkerrijstrook in Genk richting Leuven versperd. De brandweer kreeg in Genk ook 200 oproepen voor ondergelopen kelders en straten en dat was ook het geval in Waterschei en Terboekt.

In Hasselt raakten de daken van enkele gebouwen beschadigd door de wind. Ook daar moesten kelders worden leeggepompt, net als in Rapertingen en Wellen.

Ook de brandweerkorpsen van Heusden-Zolder, Bilzen en Sint-Truiden moesten uitrukken. Zij hadden vooral te maken met omgewaaide bomen op de wegen en schade aan huizen en tuinhuisjes. 

Op het schietterrein van het militair domein in Hechtel-Eksel woedt een bosbrand. Zo'n 90 hectare staat in brand. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden omdat het te gevaarlijk is om brandweermannen het terrein op te sturen.