Scoutstenten weggeblazen tijdens onweer in Voeren

In Voeren zijn tijdens een zwaar onweer elf tenten van een scoutsgroep uit Hasselt weggeblazen. Enkel de leiding was aanwezig, de kinderen zelf zouden pas later deze week aankomen. Er vielen geen gewonden.

De scoutsleiding had het kamp net opgebouwd en wilde aanschuiven om te gaan eten, toen het onweer met zware regenval en windvlagen over Sint-Pieters-Voeren, Veurs, het Roodbos en boven de Planck bleef hangen.

Maar liefst elf tenten vlogen de lucht in. "Gelukkig was alleen de leiding aanwezig en moesten de kinderen pas later deze week aankomen. De brandweer van Voeren heeft samen met de leiding alles opgeruimd. De Chiro van Voeren heeft andere tenten geleverd zodat er voldoende slaapplaatsen zijn en we hebben de leiding wat eten gegeven. Rond middernacht was alles opgelost", zegy burgemeester Huub Broers van Voeren.

Ook het terras van een restaurant aan de Planck waaide tot aan de overkant van de weg. Op het kamp van de Chiro van Eisden-Tuinwijk op Mariahof in Voeren sneuvelde een EHBO-tent.

Burgemeester Broers heeft zijn diensten de opdracht gegeven om in 's Gravenvoeren een molenarm van de Voerbeek in de gaten te houden die langs de weg loopt. "Het gaat om een aftakking van de Voer. Over een afstand van dertig meter is de muur van de molenarm poreus geworden en aan het lekken. Het waterpeil van de Voer is gestegen en ik heb aan onze diensten gevraagd om schotten weg te halen om de druk op de molenarm te verminderen. Bij toekomstig noodweer is dit een plek om in het oog te houden", vertelt Broers.