The Sun vandaag omgetoverd tot "The Son"

De Britse kranten zijn in de wolken met de koninklijke geboorte. The Sun heet vandaag uitzonderlijk "The Son", "It's a boy", blokletteren andere kranten. Hier en daar vallen ook al raad en waarschuwingen te lezen aan het adres van het nieuwe prinsje.

De Britse kranten staan bol van de geboorte van de toekomstige koning. Veel kranten brengen vandaag een speciale editie uit, of hebben een speciale bijlage bij hun krant gevoegd om de geboorte van de zoon van prins William en Kate in de kijker te zetten.

"Het Britse koninkrijk en het Gemenebest zijn erg verheugd en fier op de nieuwe prins", schrijft The Times, die de toekomstige koning meteen ook al raad geven. "Onze monarchie is wat het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest gemeenschappelijk hebben en die ons onderscheidt van andere landen die minder geluk hebben met hun tradities en minder op hun geschiedenis gesteld zijn", aldus de krant. "Daarom is deze gebeurtenis een nationale gebeurtenis." "Maar", zo voegt de krant er aan toe, "onze liefde voor de monarchie is niet onvoorwaardelijk. Maar als de trots, plichtsbewustzijn en een vleugje humor aanwezig zijn, is de liefde toch bijna grenzeloos".

De centrumlinkse krant The Guardian stuurt meteen na de geboorte al meteen een waarschuwing de wereld in. "Onze gelukwensen, want een nieuwe baby is iets fantastisch. Maar de sterren staan niet zo gunstig. Baby Cambridge erft de troon wellicht pas over 50 jaar. Zelfs als de heerschappijen van zijn vader en grootvader voorbeeldig zijn, zelfs als zijn eigen aanpak onberispelijk is, zal het Verenigd Koninkrijk in 2065 een staat zijn met aan het hoofd een individu wiens plaats bepaald is door zijn geboorte?" 

De Britse satirische krant Private Eye relativeert de hele heisa dan weer: