Tien gewonden bij landing op New Yorkse luchthaven

Op de luchthaven La Guardia in New York zijn tien mensen gewond geraakt tijdens de landing van hun vliegtuig. Het voorste landingsgestel van de Boeing 737-700 klapte bij de landing in. Na het incident werd de luchthaven gesloten.
2013 Getty Images

Het toestel dat opgestegen was in Nashville (Tennessee) had 150 mensen aan boord. Luchtvaartmaatschappij Southwest citeert getuigen dat het voorste landingsgestel het begaf. Daardoor belandde de neus van de Boeing op het tarmac. "Tien personen zijn gewond geraakt. Vier van hen zijn ter plaatse verzorgd, zes anderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht", aldus een woordvoerder van Southwest.

La Guardia bedient vooral de binnenlandse vluchten van en naar New York. Ze is een van de drie grote luchthavens van de miljoenenstad, naast JFK en Newark.