Tomorrowland gebruikt "hagelkanonnen"

De organisatoren van Tomorrowland zetten voor het eerst hagelkanonnen in tegen de verwachte onweersbuien. Het festival gaat vrijdag van start, maar de toestellen worden nu al getest.
©Chris Stessens

Tomorrowland wil het comfort van de festivalgangers verhogen met de inzet van hagelkanonnen. De toestellen moeten de mogelijke regen- en hagelbuien op het festivalterrein doen afnemen.

"Met de hagelkanonnen kunnen we de hagel en de regen fel verminderen. Om de zeven seconden gaan we knallen de lucht in schieten. Zo wordt het drukgebied boven de festivalweide en de camping gebroken", meldt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

Het gebruik van hagelkanonnen is een primeur voor een festival in België. De toestellen worden al gebruikt door fruittelers in Limburg. Tomorrowland vindt komend weekend plaats op domein De Schorre in Boom. Het driedaagse dancefestival was in een mum van tijd uitverkocht.