Twee Belgen overleden in de Alpen

In de Franse Haut-Alpes zijn zondag op enkele kilometers van elkaar twee Vlamingen om het leven gekomen bij ongevallen. Dat bevestigt Buitenlandse Zaken.

Een 47-jarige vrouw is omgekomen tijdens het raften. Door de sterke stroming werd ze uit de boot geworpen. Er werden dertig brandweerlui ingeschakeld, maar de vrouw kon niet meer worden gered. De Franse politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

Enkele uren later, tientallen kilometers verder, is een 26-jarige Belg om het leven gekomen. Hij was samen met een vriendin aan een bergbeklimming bezig. Het duo zou zijn afgeweken van de wandelroute om sneller aan een berghut te geraken, toen de man vermoedelijk plots uitgleed en daardoor van een rots naar beneden stortte. Volgens lokale media ligt zijn vriendin met gebroken enkels in het ziekenhuis van Briançon. Het is niet duidelijk of het gerecht het ongeval nog onderzoekt.