William en Kate tonen hun zoontje aan de wereld

In de Britse hoofdstad Londen hebben prins William en zijn echtgenote Kate hun pasgeboren zoontje getoond aan de pers aan het Saint Mary-ziekenhuis. Kate is daar gisteren bevallen. "Hij heeft haar looks, gelukkig maar", zei een dolgelukkige prins.

Het paar stapte onmiddellijk naar de pers toe om enkele vragen te beantwoorden. "Het is een grote jongen, een beetje zwaar", zei William. "We werken nog aan een naam."

"Het is erg emotioneel. Het is zo'n speciale dag", zei een nog een beetje bleke Kate. Maar William vond het allemaal prima. "Hij heeft haar looks, gelukkig maar!", vertrouwde hij de journalisten toe.

Daarop ging het paar weer eventjes naar binnen. Enkele minuutjes later kwam er een Range Rover voorrijden. Prins William plaatste de wieg met zijn zoontje achteraan in de wagen. Daarop vertrok het prinselijk gezin met William aan het stuur.

Anderhalf uur eerder had het prinselijk paar bezoek gekregen van de ouders van Kate en van kroonprins Charles en zijn echtgenote Camilla. "De baby ziet er prachtig uit en jullie zullen hem straks te zien krijgen", had Charles gezegd tegen de journalisten voor de deur van het ziekenhuis. Hij en Camilla waren zo'n half uurtje op bezoek geweest om de derde in lijn voor de troonsopvolging voor de eerste keer te zien.

"De Hertog, de Hertogin en hun zoon zullen vanavond nog het ziekenhuis verlaten", klonk het later in een officiële mededeling van Kensington Palace, de residentie van William en Kate. Eerder had prins William het personeel van het Saint Mary-ziekenhuis bedankt voor de goede zorgen. "We weten allemaal dat het een erg drukke periode voor het ziekenhuis is geweest en we willen iedereen danken voor het begrip: personeel, patiënten en bezoekers."