Woning in Sint-Joost-ten-Node onbewoonbaar na zware brand

Een zware brand heeft heel wat schade toegebracht aan een woning op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node. Het pand is onbewoonbaar, zo meldt de Brusselse brandweer. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Het vuur brak rond 22.45 uur uit op de derde verdieping van het gebouw. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit de woning. De vijf bewoners van het gebouw hadden intussen op eigen kracht de woning kunnen verlaten en waren ongedeerd.

De brandweer zette heel wat mensen en materiaal in om het vuur te bestrijden en kreeg na een klein uurtje werk de brand onder controle. Nadien moest er wel nog nageblust worden.

De brand had intussen zoveel schade veroorzaakt aan de woning dat de bewoners er niet meer in konden. Zij worden tijdelijk elders opgevangen.