Zes doden bij nieuwe confrontaties in Egypte

Bij nieuwe confrontaties tussen voor- en tegenstanders van de afgezette Egyptische president Mohammed Mursi zijn zes doden gevallen. Dat deelt een functionaris van het ministerie van Volksgezondheid mee.

De onlusten begonnen gisteren, toen Mursi-aanhangers naar het Tahrir-plein in Caïro trokken. Daar waren de tegenstanders van de begin juli afgezette president samengekomen. Maandag kwamen vier mensen om het leven. In de provincie Giza vielen ook twee doden bij nieuwe schermutselingen. Volgens de krant al-Ahram raakten meer dan 85 mensen gewond.

Sinds Mursi begin juli door het leger van de macht werd verdreven na massale protesten tegen zijn bewind, zijn er al zeker 150 doden gevallen. De aanhangers eisen dat de president in zijn functie hersteld wordt. 

Gasleiding

Militanten vernietigden ook een gaspijpleiding op het Sinaï-schiereiland. Het is al de tweede keer dat zoiets gebeurt sinds de afzetting van Mursi. Legerhelikopters achtervolgden een groep gemaskerde militanten, maar zij konden ontkomen.