Zo slapen onze surfers zich door de zwoele nachten

Het is vandaag de voorlopig heetste dag van het jaar. Met temperaturen die fluks voorbij de kaap van 30°C schieten, wordt het net zoals de voorbije dagen een hele onderneming om de slaap te vatten. Onder de noemer "surfers helpen surfers"publiceren we hier enkele tips die we hebben verzameld.

Op onze officiële Facebookpagina stelden we onze fans deze vraag: Het zijn warme dagen en zwoele nachten. Wat doet u om de slaap makkelijker te vatten? De reacties stroomden aardig binnen. Hier volgt een overzicht van enkele reacties die - heel misschien - snel de strijd tegen de slaap moeten doen staken.

 • Sam Meirlaen Gewoon gaan liggen, ogen toe en denken dat het lekker fris is.
 • Nand Wauters Koude douche voor het slapen gaan.
 • Eddie Maes Best is de uiteinden van armen en benen (handen, onderarmen, voeten, onderbenen) af te koelen in koud, zelfs zeer koud water. Geen shockeffect, maar de bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt de afkoeling mee doorheen het hele lichaam. Zelfs enkel voeten en onderbenen afkoelen onder koude douche helpt al een hele boel.
 • Frederik Duchi In een tent in de tuin slapen.
 • Thibaut Vantomme kussen omdraaien.
 • Nadine Heyvaert Opblijven! En tv kijken, je valt vanzelf in slaap. Ik toch.
 • Jef Driesen Plafondventilator op lage toeren. En de muggen zijn de weg ook ineens kwijt.
 • Gillian Missinne Vochtige strandhanddoek als deken gebruiken.
 • Steve Dyck Een ventilator naast uw bed zetten.
 • Stephanie Baele Muziek luisteren tot je in slaap valt!
 • Tom Van Damme Een koude douche nemen voor het slapengaan, is dan weer mijn tip. En het helpt echt wel. Je koelt dan af.
 • Cindy Van Nuffel In een passiefwoning wonen.
 • Elke Vanhoutte ik heb aluminiumfolie aan mijn raam gehangen om de warmte wat buiten te houden.
 • Anja D'hauw Deredactie lezen

 

lees ook